Anne Middelboe Christensen, Information, 16. december 2022
’Ballet’ er en æstetisk sværvægter. En skønhedshyldest, som helt tager pusten fra sin læser, og som samtidig aldeles ublu skriver sig varm i en ordstrøm af patos og ånd. For Meinertz dyrker skønheden, umuligheden og længslen. Som titlen indikerer, er intentionen bag hans årelange tilløb til denne bog vitterligt at komme hele vejen rundt om balletten som kunstart: historisk og stilistisk – med indfølende portrætter af koreografer, flotte profilbeskrivelser af balletkompagnier og indgående analyser af balletter.
Kathrine Tschemerinsky, Weekendavisen, 8. december 2022
Alexander Meinertz har siden 1991 beriget den danske offentlighed med sine kvalificerede balletanmeldelser. Med ’Ballet’ cementerer han sin position som mesterlig folkeformidler af den skønne kunstart fra dens oprindelse i det franske hof og frem til i dag.
Køb bogen Ballet
Hvordan køber jeg bogen?
- Vælg antal bøger, du ønsker at købe.
OBS: Bemærk, at der tillægges fragt kr. 66 for forsendelse med DAO til adresse i Danmark.
Som alternativ er du også velkommen til at afhente din bog i København K. - Udfyld navn og adresse.
- Skal bogen sendes til en anden leveringsadresse, skal du afkrydse feltet og indtaste modtager
- Godkend vores privatlivspolitik og godkend din ordre
- Du vil modtage en mail med beskæftigelse på din ordre (se eventuelt i din spam mappe).
- Når du har betalt via MobilePay, vil din bestilling blive sendt.
Emma Karlebjerg, Litteratursiden, 23. marts 2023
Meinertz formår med ’Ballet’ at konstituere vigtigheden af kunsten og illustrerer, at kunsten er en måde at forstå vores udvikling som mennesker og samfund, og hvad vi er formet af. Den vækker nysgerrighed, fordybelse og refleksion og stiler mod æstetisk dannelse.
’Ballet’ er et mesterværk for alle balletinteresserede, samtidig med at den som opslagsværk er glimrende for dem, som ufrivilligt hives med ind i ballettens fortryllende verden. Derudover er bogen udstyret med fantastisk smukke billeder, enhver kan falde hen i.
Vibeke Wern, Politiken, 14. december 2022
At danse på tå er uden sammenligning kunstarten ballets mest særegne og kendte udtryk. Sådan skriver Alexander Meinertz, balletanmelder ved Kristeligt Dagblad, i sit nye, gigantiske værk ’Ballet’. En utrolig flot illustreret bog i coffee table-format, der ikke bare er tung i vægt, men har stor indholdsmæssig pondus i sin fine præsentation af den sanselige ordløse kunstart, hvis mål blandt andet kan være at ophæve tyngdekraften gennem svævende, vægtløs og æterisk dans på tå.
Ulla Strømberg, Kulturkupeen, 14. november 2022
Balletskribenten Alexander Meinertz har meget på hjerte i denne balletbog, der dækker hele spektret inden for den klassiske dans og er skrevet med kærlighed og af kærlighed. Bogen er passioneret og vidende, men spørgsmålet er selvfølgelig, om også læseren bliver lokket med ombord. For det er også en striks bog, der kun giver nøje afmålte informationsdoser inden for det klassiske og klassisk moderne balletrepertoire.
Vivi Flindt, POV International, 10. december 2022
Men husk nu – ballet er en visuel kunstart og skal ses live (eller på en god skærm) – og kan ikke opleves til fulde kun gennem ord, beskrivelser og billeder. Meinertz’ bog indfanger de store sammenhænge, som styrker vores forståelse for kunstarten og læsernes egen oplevelse i salen.
_______________________________________________________________________________________
Ballet taler umiddelbart og stærkt til os som mennesker, fordi ordet mangler, og der ligger en øvelse i at åbne alle sanser og række ud mod dansen, som den rækker ud mod dig.
Kunstartens styrke og særegenhed ligger i den forbindelse, der får oplevelsen til at vokse fra ren iagttagelse til deltagelse, erkendelse og erfaring. En følelsesmæssig og empatisk kontakt, der ophæver afstanden mellem scenerum og publikumsrum, mellem kunstner og tilskuer, så dit sind og din krop mærker det, du ser, som sker det i dig selv.
Det har været et af sigterne med denne bog, der også er en guide til ballettens historie, det internationale balletrepertoires hovedværker og skelsættende kunstnere, at prøve at forstå og formidle, hvad der er kunstartens særkende – og hvorfor vi ville skulle opfinde balletten, hvis den ikke allerede fandtes.
God læselyst!
Alexander Meinertz
